!خلّي الكلاب تنبح

الخط يبقى زماناً # وصاحب الخط مدفونا

Thursday, March 28, 2013

أنا والمجهول







عندما أنظر أمامى .. لاأرى شيئاً سوى المجهول
وخلفى لاأريد أن أنظر إليه . . .هو ماض أليم أسدلت عليه ستائر النسيان .

إنهم ينكرون علىَّ وجودى . . . ويحطون من شأنى ويقيدون خطواتى
ربى أكرمنى ودينى أعزنى ورسولى رفع من شأنى…. ولكنهم باسم من يتكلمون؟





Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

Wednesday, March 27, 2013

#untitled




POSTED : 31 OCTOBER 2009


REPOST 26 MARCH 2013



(:



Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

Tuesday, March 26, 2013

Post ke seratus




Alhamdulillah.. Ini post yang ke 100. Terima kasih terus menyokong penulisan saya yang tak seberapa. Kepada followers , terima kasih kerana follow. keep it up (:







Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

Gila snipping tool ~



Haha. aku baru tahu satu alat yang crop2 benda. Itulah dia snipping tool!
Aku ingat print screen je. haha.

Korang tahu tak snipping tool ?



haaaa.. ni lah dia. Aku rasa setiap laptop or PC mesti ada benda ni. Benda ni lah boleh membahagiakan kehidupan korang. hahaah !

ok bye ! selamat mencuba (:


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

RE: Practical training




Salah sebuah organisasi yang membalas permohonan practical aku . Ingatkan dapat, rupanya kena hantar resume. hahaha, sengal!


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

Fi ouyonak by Elissa




Fi Oyounak:
fi Ayounak loghz w asrar
fi Ayounak reHleh w mishwar
albi da shaAr kalemat
Ando mashaAr hamasat
shaAr, 'asayed, abyat
jowa Ayounak
ana momkin adayeA Aomri wadayA rouHi wadeeA fi Ayounak
fi Ayounak Hasait bi aman
fi Ayounak albi ana ghar'an
Aala kefak wadeeni Aala kefak
nadeeni wermeni w khaleeni fi Ayouank
law Aad Hayezni f Haga bgad
yHalefni bAyounak
taAala atsalH Aala nafsi wana wayyak
waAeesh gowa salam edak wamout wana bahwak
wel Haya fi hawak teb'a Haya
el shara' w leilo w seHro f Ayounak
el gharb naseemo w baHro
batgharrab fi blad, wagmaA woroud baghdad
Ashan Aindy el leila mAad gowa Ayounak
tegi nesma min bayrout, Aala khadi tfout, tewHashni Ayounak
fi Ayounak watani w bladi fi Ayounak ardi w meladi
weHyatak dafeeni w fzatk khabeni men el Aalm weHmeeni fi Ayounak
w Aala war'et yasmeen aktob asameena Hroufha blonak

Arabic Text:

في عيونك لغز وأسرار
في عيونك رحلة ومشوار
قلبي دا شاعر كلمات
عنده مشاعر همسات
شعر قصايد أبيات
جوا عيونك
أنا ممكن أضيع عمري وأضيع روحي وأضيع في عيونك
في عيونك حسيت بأمان
في عيونك قلبي أنا غرقان
علي كيفك وديني علي كيفك
وناديني وأرميني وخليني في عيونك
لو حد عايزني في حاجة بجد
يحلفني بعيونك
تعالى أتصالح علي نفسي وأنا وياك
وأعيش جوا سلام أيدك وأموت وأنا بهواك
والحياة فى هواك تبقى حياة
الشرق وليله وسحره في عيونك
الغرب نسيمه وبحره
بتغرب في بلاد وأجمع كل ورود بغداد
عشان عندي الليلة ميعاد جوه عيونك
تيجي نسمة من بيروت علي خدي تفوت توحشني عيونك
في عيونك وطني وبلادى في عيونك أرضي وميلادي
وحياتك دفيني وفي ذاتك خبيني من العالم وأحميني في عيونك
وعلي ورقة ياسمين أكتب أسامينا حروفها بلونك

Translation:
In your eyes are mystery and secrets
In your eyes are a trip and a journey
My heart is a poet of words
It has feelings, whispers, poems and verses
Inside your eyes
I would possibly waste my lifetime...
Waste my soul and get lost in your eyes
In your eyes, I felt safe
In your eyes, my heart is drowning
As you like, take me as you
Call me, throw me and keep me in your eyes
If somebody really wants something from me...
He must ask me by the sake of your eyes
Come, let me have the peace with myself when I'm with you
To live in the peace within your hand and to die loving you
And the life in your love becomes a life
The east and its nights and magic, all in your eyes
The west breeze
I travel in countries and I pick all the flowers of Baghdad
Because today I have a date inside your eyes
A breeze comes from Beirut, comes by my cheek
And I miss your eyes
In your eyes, my land and country
In your eyes my land and my birth
For the sake of your life, hide me from the world within yourself
And protect me in your eyes
And write our names on a paper of Jasmine flower...
Their letters by your color .

watch here (:
http://www.youtube.com/watch?v=QoIkt3dP1FI


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

Monday, March 25, 2013

March 2013



 Dalam bulan March ni asyik berjalan je. Macam takde exam, kelas, dan sebagainya. Hahaa, mcam anak orang kaya je asyik berjalan. Siap sampai stay-up kat luar, tak balik UIA. Takut kena tahan dengan pak guard sebab balik lewat. Anyway, korang semua memang best, sekepala, havoc !

Enjoy the pictures yea! Walaupun x seberapa. Maklumlah tangkap guna handphone samsung yang murah jee.. Nanti kita beli DSLR la yepp ~


1) i-city , Snow Walk, Shah Alam


















Perjalanan ni memang tak dirancang kan?? Tahu-tahu dah sampai Shah Alam. Time ni tidur kat Danau Kota kan?? Hahaa


2) Genting Highlands

Ok, Time nak pergi Genting ni rancang last minutes, tapi jadi jugak kan? haha. Pergi malam dengan harapan dapat main Roller coster yang outdoor punye. Sampai-sampai je dah tutup. Dapat main yang indoor punye. Tapi macam hampeh ! =='  Nasib baik 8 ringgit je.. . Btw, memang enjoyy laahh.. Time ni stay-up dekat Tasik Titiwangsa sampai subuh (: huhuu.


















3) AQUARIA @KLCC

Aquaria ni baru minggu lepas pergi. Time ni lah tengah cuti sem. So, pergi 3 orang je, dengan Abang Man. Nasib baik abang Man ada, kalau x pergi 2 orang je dengan Amali. Tak rugi lah masuk sini. Dapat tengok ikan secara live! Dari sekecil-kecil ikan sampailah sebesar-besar ikan. Ikan jaws pun ada ! besar gilerrr . huhuu. Kalu ada kawan-kawan saya kat luar tue nak pergi sini, kena bawak Matric card taw! dapat diskaun harga student. RM 30.  :) Tunjuk je Matric card tu.  Kalau tak, kene charge 38 ringgit lah..harga adult. Rugi taw 8 ringgit tu.. huhu.

Malam tu kebetulan ada konsert Twin Tower Alive 2013. Apa lagi, melepak la tengok konsert lepas pergi Aquaria. Perghhh artis jemputan boleh tahan ! Backstreet boys dengan 2NE1 dari  Korea ! Memang cuci mata lah tengok gadis dari Korea tu berjoget. huhu. Konsert tu habis 2 pagi. Tapi teng
ok sampai pukul 11 je. Takut balik lewat x boleh nak masuk UIA pulak. Kali ni tak stay-up kat luar.. huhuu
































**THE END**
 ________________________________________________________________________________



  "Bismillahhirrahmannirrahim. Ya Allah, peliharalah hubungan persahabatan kami ini dan lindungilah daripada hasutan syaitan yang sentiasa ingin memecah belahkan umat dah silaturrahim. Amin" :)







Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO