!خلّي الكلاب تنبح

الخط يبقى زماناً # وصاحب الخط مدفونا

Tuesday, July 17, 2012

Pintu Syurga dibuka ~




" Apabila datang bulan Ramadhan, terbukalah pintu-pintu syurga dan pintu-pintu Neraka di tutup''
When Ramadhan arrives, the doors of heaven are opened and the gate of hell are closed.



Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

رمضان سيأتي





ضيف كريم
من ربّ كريم
بعد أيام سيطرق الباب
يبحث عن كل من تاب وأناب
فأحسنوا ضيافته يا أولي الألباب
 . . . كل عام والأمة الإسلامية بخير وبأفضل حال

أهلا وسهلا يا رمضان
الباقي يومين فقط


اللهم أجعل آخر أيام شعبان جابرة للقلوب
ساترة للعيوب ماحيه للذنوب
مفرجه للكروب 
اللهم إن شوقنا لـ شهرك قد زاد فـ يا رب 
لا تحرمنا نحن و آحبتنا من صيامه وقيامة


إشتقت إليك يا رمضان 

هل من مشتاق مثلي ؟؟
 . . .  ♥ اللهم بلغنا رمضان 




Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

7 waktu tidak digalakkan minum air




 Tahukah anda, terdapat 7 waktu yang kita tak digalakkan untuk minum air. Jika boleh, anda cubalah elakkan. Tapi, kenapa plak agaknya anda tak digalakkan minum pada waktu-waktu tersebut? Tak lain dan tak bukan adalah bagi memelihara tubuh badan anda agar sentiasa berada pada tahap terbaik.
7 waktu yang saya maksudkan tu adalah:
1. Sebaik saja bangun tidur.
Tapi anda memang digalakkan minum dulu air kosong sebelum bersarapan.
2. Selepas keluar dari bilik mandi atau tandas.
3. Selepas memakan buah-buahan.

4. Selepas bersenam, beriadah ataupun melakukan kerja-kerja berat. Kalau nak minum gak, tunggulah selepas beberapa ketika.
Ataupun rehat sekejap, lepas tu barulah minum (saya paham sangat keadaan anda masa nie).
5. Sewaktu tengah makan.
Senang kata, cuba elakkan makan berulam air. Mengikut kata orang, tabiat inilah yang mengakibatkan perut buncit.
6. Sebelum atau sesudah makan.
Tapi anda boleh minum baik dalam jangka waktu 30 minit sebelum makan ataupun 30 minit selepas makan.
7. Selepas melakukan persetubuhan dengan pasangan.
Mudah-mudahan anda boleh mengikuti petua di atas. Mula-mula mungkin susah sikit kot. Tapi, lama-kelamaan ia pasti akan sebati dengan diri anda.
Sebagai permulaan, cuba anda amalkan selama 21 hari berturut-turut dulu. Lepas 21 hari, saya yakin anda pasti rasa lebih mudah untuk mengikutinya.
Selamat Mencuba!



Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

Wednesday, July 11, 2012

Saat Mata Berbicara






Saat Mata Berbicara . . . 
Karaya Dyza Ainun
RM 25.90 $$

"Terkadang bibir sukar untuk meluahkan bicara. Namun, mata mampu menghuraikan sejuta makna. Saat mata berbicara, terkadang hati turut bersuara. Anehnya suara hati sering terlindung di balik kebisuannya. Lalu ku lahirkan bicara mata ini dalam 'SAAT MATA BERBICARA' agar membetik rasa di kamar hati setiap penghatannya ~"



Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO

Tuesday, July 10, 2012

KL Amazing Race 2012



Assalamualaykum...

First time masuk amazing race kat UIA ni. 
tapi amazing race  ni bukan dalam uia laa, 
ada lahh 1 KL ni, pusing2 naik LRT.
Best jugak.. 

memang penat.. tapi Osem !! memang amazingg

tanxx syakkur 4 invite me :)

enjoy the pics!



First checkpoint 
#Taman Jaya





Next: Jalan Tar 








                my team
-fido-syakkur-hanan-afiqah-



cute x saya > > ?
hihii



Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO