!خلّي الكلاب تنبح

الخط يبقى زماناً # وصاحب الخط مدفونا

Friday, July 23, 2010

::Dalam Kerinduan::



23 JULAI 2010
JUMAAT...

Rasanya hari begitu cepat berlalu...diam tak diam sudah 3 minggu aku dah masuk new life in Gombak...Rasa tak puas untuk bercuti,bersama family,dan bekerja...
semua itu adalah masa silamku..hari esok adalah mimpi yang tidak pasti..

Aku mesti terus dan terus bertahan untuk terus menuntut ilmu.Lebih2 lagi aku ambil jurusan Bahasa Arab.Bahasa Al Quran,Bahasa Syurga, Bahasa Nabi Muhammad S.A.W...rasanya tidak mampu untuk menggalas tanggungjawab dan amanah yang aku pikul sekarang ini....

Meskipun aku tahu ianya begitu pahit untukku telan, aku tetap kena telan juga... Aku harus sabar dan tabah menghadapi ujian dan cabaran di sini..walaupun sebenarnya aku tidak mahu meneruskan pelajaran di sini...Hmmmmm.. Aku sangat sedih dan hiba terkenangkan surat tawaran yang datang kepadaku untuk menyambung pelajaran di Jordan...tersangat sangat la sedih..='(

tapi nak buat macamana mungkin rezeki tidak mencukupi untuk menyambung pelajaran di sana...DAN Dalam keadaan aku yang sakit ini... tiada siapa yang tahu akan penyakit yang aku hidapI sekarang ni..termasuk keluargaku...tak apalah..Biarkan jelah...mungkin Allah menyediakan rezeki yang lebih baik untuk diriku....DAN Allah tahu apa yang terbaik buat diriku...segala yang Allah tentukan adalah terbaik untukku...Allah Maha Mengetahui atas apa yang kita tak tahu..


Aku rindukan teman2 dan sahabat di mesir dan Jordan....mereka mesti sudah fasih berbahasa arab,,,SABRI,AMIN,FARHANI,IZANI,MAD,IQBAL,FAIZUL,ARIF ADLI,DIJAH,BASIT,THE MOST IMPORTANT WANNA..!!! dll............Alangakah tenangnya aku seandainya mereka tahu perasaan aku di sini..menanti kepulangan dan kejayaan mereka...Aku yakin dan percaya bahawa kita semua akan berjumpa nanti....mesti ada diantara mereka ada yang akan menjadi pegawai,guru agama,lawyer syariah,peguam,penterjemah,penasihat agama.....dll..

Seandainya aku terus mengambil STAM sehingga tamat,sudah semestinya aku sudah berada di disisi mereka sekarang....TEMAN DAN SAHABAT.....belajarlah bersungguh2...niatkan segala amalan hanya kerana Allah...doaku sebagai teman mu sentiasa basah di bibirku...


berbalik kisah di UIA ni....
pada mulanya terasa exited nak masuk...menghitung hari bagai nak gila..bilalah nak 6hb 7 ni....memang perasaan untuk menjejakkan kaki di UIA ni berkobar2...setibanya hari yang di tunggu2,, tanggal 6 JULAI 2010, perasaan gembira tadi bertukar menjadi sedih dan tidak bermaya...(HANYA ALLAH SAHAJA YANG TAHU.)
sampai sekarang perasaan itu masih melekat di benak hatiku....

walaupun aku tahu aku x dapat pergi Jordan.Di UIA ni pon ok ape...macam Jordan jugakk..ramai jugak kawan2 dari negara arab..

Time mula2 taaruf week 2 memang set in my mind nak cari kawan orang yang berbahasa arab..Alhamdulillah, impian itu ada jugak tercapainya.....=) ade la 3 4 orang dari yaman..best kalu dapat berkomunikasi dengan mereka dalam bahasa arab...selalu terfikir2 bilalah aku fasih bebahasa arab,, dan mengajar bahasa Arab..(-_#)

Alahaii feeling nye la dengar lagu KItaro nih....(*_@)


HOHOO.....farhani ngn wanna rindu sama kalian berdua,,huhuu



SABRI..semoga berjaya di sana ..!


saat meninggalkan dunia sekolah......


:: kenanagn yang tidak akan di lupakan ::


Free Template Blogger collection template Hot Deals SEO